article image

Peedirisotto kitsejuustuga

22-11-2013   OM Kokaraamat
facebook

Peedirisotto valmistamiseks läheb vaja järgmisi komponente:

450g keedetud või aurutatud peeti
2 dessertlusikat oliiviõli
50g võid
1 peeneks hakitud sibul
1 peeneks hakitud küüslauguküüs
250g risotto riisi
150ml punast veini ( võib teha ka valge veiniga, aga punasega maitseb huvitavamalt)
1 köögiviljapuljongi kuubik
600ml vett
160g kitsejuustu ( ühele ca 80g) ja kaks lusikat mett

Sulata või poti põhjas keskmisel tulel ning lisa küüslauk ja sibul. Küpseta neid võis 3-4 minutit, kuni sibul muutub klaasjaks. Siis lisa riis ja vein ning keeda keskmisel tulel, kuni enamus vedelikku on ära auranud. Lisa pool veest ja puljongikuubik ( või juba ette valmistatud puljong). Jätka vaikselt puljongi ( või vee) lisamist ja keetmist u 15 minutit, et riis oleks pehme, aga samas pisut "al dente", st riisiterad peavad olema pehmed kergelt krõmpsud, kui keedad risotto pudruks, kaotab toit oma võlu.  Riivi keedetud peet ja lisa see risottole. Mina eelistasin väga peenikest riivi, et peeditükid ei jääks sisse. Keeda veel paar minutit.  Valmista samal ajal ahi ette 180c temperatuurile, lõika kitsejuust kaheks võrdseks seibiks ja määri pealt meega ning aseta ahjuplaadile. Lase juustul küpsega ca 10 minutit, kuni näed, et see on pealt küpsenud.

Serveeri kitsejuust risotto peale asetatuna.

Head isu!