article image

Pil-Pil krevetid Eesti moodi

16-01-2018   Marmar
facebook

Et teha Eestis üks maitsev krevetiroog, tuleb kahjuks kasutada külmutatud krevette. Osta 500g nii suuri krevette, kui kodumaisest kaubandusvõrgust  leiab. Sulata need üles ja seejärel puhasta ( jäta kreveti külge alles vaid sabaotsad). Kõige olulisem osa on aga kastmel. Siit retsept, kuidas teha parimat pil-pil kastet:

Vaja läheb

100g koriandrit
3 laimi
150ml oliiviõli
200g võid
2 chillipipart
10 küüslauguküünt
2 paprikat
175ml valget  veini
soola, pipart

Pane õli potiga tulele ja lisa sinna või. Kui või on sulanud, lisa piprakaunad, viilutatud küüslauk ja koriander. Lase vaiksel tulel 5 minutit keeda ja lisa valge vein. Seejärel keeda veel 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning pigista sisse 2 laimi mahl. Kui kaste on valmis ja maitsestatud, siis lisa krevetid. Kui lisad toored krevetid, siis keeda krevette kasmes, kuni krevetid on küpsed ( st lähevad roosaks). Kui lisasid juba eelnevalt keedetud krevetid, siis lase neil vaid soojaks minna ja serveeri koheselt. Kui keedad krevette liiga kaua, lähevad need kummiseks. Pane kaunistuseks peale laimitükke ( mida sööjad saavad veel  täiendavalt maitseks sisse pigistada.

Söö koos värske saiaga, mida kasta kastme sisse.