article image

Maroko kana- tagine eestipäraselt

19-02-2014   OM Kokaraamat
facebook

Tagine on kahtlemata kõige parem ja kuulsam Maroko roog. Seda saab teha väga erinevast lihast ja isegi taimetoiduna. Meenutab pisut meie ühepajatoitu, aga vürtsid ja marineeritud sidrun annavad sellele hoopis teise meki. Täna sai tehtud kana-tagine'i ja maitses väga hästi. 

Vaja läheb (neljale inimesele):

500g kanaliha ( kas koivad või kintsud)
4 porgandit
pool keskmist kaalikat
suur pihutäis tumedaid rosinaid
suur pihutäis india pähkleid
6 kuivatatud ploomi
4 küüslauguküünt
2 keskmist sibulat
pöidlasuurune tükk ingverit
1 suur marineeritud sidrun ja 3 spl selle marinaadi ( võid asendada sidruni ka marineeritud oliividega ja selle marinaadiga)
1tl kurkumit 
pool suvikõrvitsat või 300g kõrvitsat
maitseks värsket koriandrit 30g, peterselli 30g,
1/2tl soola, 1tl pipart
kui sul on, siis võid lisada ka näpu otsaga ( 1/4 tl) safranit
60ml valget veini
pool puljongikuubikut ( kas kana või köögivili)
40ml oliiviõli 

Pese kanakoivad ja pane haudepott ( kõige parem on malmist pott) koos 20ml oliiviõli, küüslaugu, sibulaga tulele. Kui sibul ja küüslauk on läbi praetud, siis lisa kanatükid, liiguta neid poti põhjas, kuni värv on igalt poolt maas ning siis vala peale pool liitrit vett. Lisa sinna puljongikuubik, pähklid, ploomid, rosinad, tükeldatud sidrun koos marinaadiga (või oliivid ja oliivimarinaad)  ja aja kanatükid tasasel tulel keema. Keeda u 15 minutit ja lisa suuremateks tükkideks lõigatud köögiviljad. Suvikõrvitsa võid teistest 10minutit hiljem lisada või lõigata suuremateks tükkideks, sest see valmib teistest kiiremini. Seejärel keeda tasasel tulel veel 20 minutit ning lisa vein, 30g tükeldatud koriandrit, 30g peterselli, pool tl soola ja 1 tl pipart ja 20g oliiviõli. Lase koos veiniga toidul veel 25 minutit podiseda tasasel tulel. Kui vedelikku on jäänud liiga väheks, siis lisa vastavalt oma soovile ja maitsele kas vett või oliivide marinaadi.

Kui valmistad seda toitu originaalses savipotis, siis korruta valmimisaeg kahega.

Head isu!