article image

OM toidublogi: lõhe-suvikõrvitsa pirukas

23-11-2014   OM Kokaraamat
facebook

Vaja läheb:

300g lehttainast
1 sibul
natuke küpsetusõli
2 porgandit
100g riivitud suvikõrvitsat ( kui suvikõrvitsal on suured seemned, siis jäta need osad kasutamata)
väike kimp rucolat või pihutäis spinatit
400g lõhefileed
2 munavalget
100ml piima
1 spl jahu
soola, pipart, kuivatatud koriandrit
kaunistuseks tilli 

Valmistamine: 
Pane panni põhja küpsetuspaber ja suru tainas pannile. Seejärel pane see raskuse all 200C-sesse ahju küpsema 15 minutiks. Kui võtad põhja ahjust välja, kontrolli puulabidaga seda põhjast kergitades, kas põhi on ikka küpsenud. Selleks ajaks peab põhi olema õrnalt pruun. Kui tundub, et vajab veel küpsetamist, tõsta põhi tagasi 5 minutiks ahju. Põhi on oluline hästi läbi küpsetada, et pirukas ei jääks nätske.
Vahepeal valmista ette kate. Selleks riivi sibul ja prae õliga klaasjaks. Koori suvikõrvits ja porgand ning riivi ka need suure riiviga ning lisa sibulale. Prae u 10 minutit ja maitsesta soola ja piparaga. Vahepeal löö lahti munad, eralda munavalged ning sega need piima ja jahuga. Võta pann tulelt ning lisa piima ja muna segu. Seejärel aseta segu ühtalselt ahjus eelküpsenud lehttaignapõhjale. Segu peale tuleb asetada lõhetükid. Selleks eemalda lõhe naha küljest, võta välja luud ning lõika lõhe u 4x4cm kuubikuteks. Aseta lõhetükid kaussi ja lisa sinna üks dessertlusikas kuivatatud koriandri puru ja pisut soola. Sega maitseained lõhega ning aseta lõhetükid porgandi-suvikõrvitsa segule. Pane pirukas ahju ja lase sel küpseda 15minutit 190C juures. Aseta pann ahju pisut allapoole keskjoont, sest oluline on, et lõhe ei küpseks üle ja pirukas jääks mahlane. Võta pirukas ahjust ja puista peale tilli.


Okomarket.ee