article image

Suvine külm peedisupp. Parim retsept!

16-06-2015   OM Kokaraamat
facebook

OkoMarketi köögitoimkond on testinud erinevaid külma peedisupi retsepte ja see on tõesti kõige parem, proovi järele! 

Valmistamise aeg: 25 min

Vaja läheb:

3 keskmist kartulit
3 keskmist porgandit
4 keskmist keedetud või aurutatud peeti
3 küüslauguküünt
2 keskmist hapukurki või marineeritud kurki ja 50ml kurgivedelikku
750ml keefiri
250ml maitsestamata joogijogurtit
rohelist sibulat, tilli, koriandrit, peterselli või vähemalt kahte neist maitserohelistest- kokku 300g
soola, pipart

Valmistamine:
Koori kartul ja porgand ning lõika väikesteks tükkideks ja keeda veisepuljongis, kuni need on peaaegu pehmed (porgandi võid jätta krõmpsuks, siis tundub supp värskem
). Keetmise aeg 10-15 min sõltuvalt köögivilja tükkide suurusest. Pane supp jahtuma ja valmista samal ajal ette muud komponendid. Võta keedupeedid ja hapukurgid ning riivi need suure riiviga. Seejärel valmista ette ka teised asjad: riivi küüslauk peeneks, lõigu roheline sibul ja muu maitseroheline. Kui supp on jahtunud, lisa sellele peet, riivitud küüslauk, hapukurk, keefir, jogurt, maitseroheline ja sega kõik korralikult segi. Jäta pisut maitserohelist ka kaunistuseks. Maitsesta hapukurgi vedeliku, soola ja pipraga.

Head isu!
OkoMarket.ee