article image

ERITI MAITSEV JA LIHTNE: Suhkru- ja jahuvaba śokolaadikook

14-12-2016   OM Kokaraamat
facebook

Kui keegi ütleb sulle, et ülimaitsva śokolaadikoogi põhikomponent on mustad konservoad, siis tõenäoliselt sa seda ei usu enne, kui oled järele proovinud. Tegin selle koogi, et teada saada, kas see tõesti saab olla maitsev. Ja usute või mitte, ubade maitset ei olnud koogis üldse tunda. 

Siit tuleb üks väga kiire, lihtne ja tervislik śokolaadikook!


Vaja läheb:

*Üks 400ml purk musti ube ( igas poes pole, aga parimatest leiad üles)
*40g mõrudat kakaopulbrit
*100ml agaavi siirupit ( võid asendada ka meega)
(kui kasutad mett, siis lisa ka 1tl vett)
*3 suuremat muna
*50g tumedat śokolaadi ( võiks olla vähemalt 70%-ne)
*1tl küpsetuspulbrit 
* 1/2 tl soola
(Soovi korral maitse tuunimiseks võid tuua lisanüanssi kasutades kas chillit, kardemoni, piparmündi ekstrakti või hoopis kanget espresso kohvi.) 

 

Kurna oad ja pese külma veel all puhtaks. Seejärel vala need koos kõikide teiste komponentidega blenderisse ja blenderda ühtlaseks siledaks massiks. Valmista ette lahtikäiv koogivorm ja vooderda vähemalt põhi küpsetuspaberiga. Vala kogu segu küpsetusvormi. 20cm vormi puhul küpseta 180C juures 20 minutit, kui teed väiksemasse vormi ja kook tuleb seetõttu kõrgem, siis küpseta 22 minutit. 28cm vormi puhul korruta kõik kogused kahega. 

Lõika lahti ja serveeri jahutatult.

Head maiustamist!