article image

Kogu pere lemmik: kõrvitsa- ingveri- sidrunimoos

02-12-2016   OM Kokaraamat
facebook

Just siis, kui tundub, et kõik marjad on purki pandud ja moosivarud kogutud, jõuab kätte aeg, mil valmistada parimat talvemoosi. Kuigi kõrvits ei tundu paljudele kõige parem moosimaterjal, saab sellest ilmelist ja tervisest pakatavat moosi keeta, mis isegi lastele pannkoogimoosina meeldib. Kõrvitsat kipub ikka üle jääma, sest kui pere on väike, siis ühe suure kõrvitsa korraga ärasöömine tundub võimatu. Mida teha selle ülejäänud kõrvitsaga, mida kohe supiks või salatiks teha ei soovi? Magushapukas moos on kindlasti üks maitsvaim variant.

Moosikeetmiseks läheb vaja:

1,2 kg kooritud, puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
3 sidrunit ( koor ja mahl)
2 apelsini ( koor ja mahl)
1 laim ( koor ja mahl)
1dl vett
600g moosisuhkrut
100g värsket riivitud ingverit

 

Pane tükeldatud kõrvits koos veega paksema põhjaga potti keema u tunniks ajaks. Samal ajal pese hoolikalt tsitrused ja riivi nende koor. Seejärel pressi välja ka mahl. Kui kõrvits on pudruks keenud, siis lase see saumiksriga peeneks- nii saad mõnusalt siidise tekstuuri. Lisa seejärel tsitruste mahl, riivitud koor, riivitud ingver ja suhkur ja lase veel u 10 minutit  keeda. Samal ajal valmista ette purgid- kui soovid moosi säilitada keldris mitte külmkapis, siis kuumuta purgid ja kaaned, pane moos purkidesse ja peale jahtumist vaata veelkord üle, et kaaned oleksid õhukindlalt suletud.

Moos sobib hästi nii juustumoosiks kui pannkoogimoosiks. Kui ingveri vürstikus pole lastele meelepärane, võib selle retseptist vabalt ka välja jätta.

 

Otseomadelt.ee