article image

Kommid, mis valmivad 3 minutiga

07-10-2015   OM Kokaraamat
facebook

Aega on kogu aeg vähe ja seetõttu on tore valmistada asju, mis võtavad väga vähe aega. Loomulikult oleks veel lihtsam asju poest valmiskujul osta, aga olles väikestviisi foobik igasugu suurtoomiste ja võõraste poolt kokku segatud toitude osas, tuleb ikkagi ise aega leida ja võimalikult palju oma köögis valmistada.

Siin on üks maitsev ja ülikiire maiustuseretsept, mis sobib ideaalselt tee või kohvi kõrvale serveerida, mida võib ette valmis teha, aga võib ka alles siis tegema hakata, kui külalised juba välisuksest sisse astuvad. Tegu on kommidega, mis maitsevad täpselt nii eriliselt, kui sa ise soovid. Pildil oleval taldrikul on kaks klassikalist lahendust, aga iga maitseaine või seemnesort annab kommile uue varjundi ja vitamiiniväärtuse.

Vaja läheb:

* 150g suhkrut

* 150g seemneid ( mina kasutasin seesamiseemneid, päevalilleseemneid, mandlilaaste, mooniseemneid, aga võid teha ka vaid ühte sorti seemnetega. Seesam on klassika)

* 30g võimalikult naturaalset musta shokolaadi ( vaba valik, võid ka mitte kasutada, aga see annab mõnusa pisut mõrkja maitse)

Alusta sellest, et pane tööpinnale valmis lahti rullitud küpsetuspaber ( u 2 ahjupanni pikkust) ja taignarull, sest hiljem pole sul aega enam neid sättida. Rösti kuival praepannil seemned, prapann peab olema puhas ja õli ära kasuta. Seemned sisaldavad seda ise piisavas koguses. Seejärel pane seemned kaussi ootama, puhasta köögipaberiga pann ja pane suhkur pannile. Sulata see siirupiks ja kui teed shokolaadiga maiust, siis lisa sulanud suhkrusse ka shokolaad ning sulata see ära Lisa seemned. Sega kõik omavahel segi ja vala võimalikult õhukeselt ja laialt kibekiiresti lahti rullitud küpsetuspaberile ühele osale, kuna segu hakkab väga kiiresti tahenema, kui see tulelt ära võtta. Seejärel kata segu paberi teise osaga ja rulli paberi pealt taignarulliga nii õhukeseks kui saad. Rullimise käigus on maius piisavalt jahtunud, et juba loetud sekundite pärast võid paberikihi peale maha rullida ning maiuse tükkideks murda ja serveerida. 

 

Kui oled kogenum kokkaja, siis võid eksperimenteerida erinevate lisamaitsetega alustades lavendliõitest ja lõpetades kas või tsillipipraga.

Reaalselt võtabki selle maiuse valmistamine 3-5 minutit aega, nii et asu julgelt valmistama.

Head maiustamist!