article image

Salat, mis päästab iga olukorra

23-08-2015   OM Kokaraamat
facebook

Seda tüüpi salateid õppisin ma hindama ja valmistama Taanis elades, sest need tõesti sobivad iga asja juurde- pannkoogi sisse, kartuli või muude köögiviljade kõrvale, leiva vahele ja niisama paljalt söömiseks. Lisaks ei vaja see mingeid erilisi komponente ning valmib väga kiiresti. 

Salatit võib teha kanalihaga või tuunikalaga. Kuna üks kvaliteetne oliiviõlis tuunikala konserv peab igal perenaisel igaks juhuks kapis olema, siis viimast varianti saab alati kriitilises olukorras kiiresti valmis teha ja ootamatutele külalistele pakkuda.

Vaja läheb:

1 tuunikala õlis konserv

1 suurem tomat

1 kurk

peotäis värsket tilli, peterselli, koriandrit

Kui kurki-tomatit pole, võid asendada selle ka konservmaisiga.

75g kas maitsestamata kreemjuustu, majoneesi või Gourmet Club'i Caesari kastet. Iga kastmega on hea, aga eelista vastavalt sellele, kui kalorivaeselt või kaloririkkalt soovid salatit valmistada. 

 

Haki tomat, kurk ja maitsetaimed. Ava tuunikala konserv ning vala pealt ära üleliigne õli, pisut oli võib siiski jääda, sest sellevõrra kulub vähem kreemjuustu või majoneesi. Seda kõik omavahel kokku ja serveeri. Kui oled suur hapukooresõber, võid ka sellega salatit teha, aga selline versioon sobib pigem köögivilja kõrvale kastmeks kui leiva vahele või pannkoogi sisse. Mina kasutan seda salatit täidisena praetud või grillitud suvikõrvitsal, pannkookides ja minileibadel.