article image

Tomatine lihtne kalasupp

20-07-2017   OM Kokaraamat
facebook

Hea kalasupi puhul on kõige olulisem silmas pidada kahte asja- ära jää lootma, et kala teeb supi maitsega imet, st maitsesta supp ja keeda leem parimaks. Ning teine oluline asi on see, et kala ei tohi kunagi liiga kaua supis olla- see tähendab, et lisa kala alles siis, kui supp on valmis. Peale kala lisamist lase supp uuesti keema, see võib võtta vaid ühe minuti. Ja siis ongi supp valmis serveerimiseks. Ära muretse, et kala jääb toores- see küpseb edasi kuumas leemes veel ka supitaldrikus. Kui aga keedad supi koos kalaga üle, siis jääb kala kummine ning kogu supp on rikutud. Nüüd aga siis retsepti juurde:

Mina kasutan parima kalasupi tegemiseks järgmisi komponente:

2 keskmist kartulit ( või 1 bataat)

2 suuremat porgandit

2 küüslauguküünt

1 väiksem sibul

pöidlasuurune jupp ingverit

kui on, siis lisa ka üks värske hakitud fenkol, annab eriti mõnusa maitse

1 laim või sidrun

1 supilusikatäis Herbamare mahedat ürdipuljongit, aga kui sa ei taha nii mahe olla, võid selle asendada ka ühe klassikalise köögivilja puljongikuubikuga.

3 supilusikatäit tomatipüreed

5 minitomatit

maitseks tilli, pereselli ja/või koriandrit