article image

Mandli - päikesekuivatatud tomatite pasteet

04-02-2016   OM Kokaraamat
facebook

Armastad pasteeti, aga oled otsustanud vähem liha tarbida? Siin on sulle oivaline asendus, mis pakatab tervisest ja maitseelamustest, sobib nii võileivakatteks kui salatile, praele või supile essentsi lisama. Kõik kes proovinud, on retsepti küsinud :).

Vaja läheb:

* 50g päikesekuivatatud tomateid ( kui kasutad õlis hoitud päikesekuivatatud tomateid, siis läheb vaja sõltuvalt suurusest u 6-7 poolikut tomatit)  

*100g puhastatud mandleid või mandlilaaste

* 50g värsket koriandrit ( kui koriander ei maitse, võid asendada peterselliga või hoopis mõlemat panna, mida rohelisem, seda maitsvam tuleb)

* 50-60ml oliiviõli 

* 100ml tomatipüreed

* 2 küüslauguküünt

* maitse järgi värsket chillit ( mina panin ca 1/3 keskmisest kaunast)

* kui sa kaloreid ei loe, võid lisada ka pöidlasuuruse jupi Parmesani juustu, teeb maitsele vaid head.

Aseta kõik komponendid vastavasse kaussi ning purusta saumikseri või köögikombaini abil ühtlaseks massiks. Kui mass on ühtlane, aseta kaussi, kaunista ja serveeri kohe või pane külmkappi söögikorda ootama. Head isu!