article image

Quesadilla ehk juustune köögiviljatortilla

24-11-2014   OM Kokaraamat
facebook

Kes armastab mehhiko kööki, armastab kindlasti quesadillasid. Neid on kerge teha ja maitsevad väga hästi nii eelroana kui supi või salati kõrvale. Neid on kiire ja lihtne teha, kui ootamatud külalised uksest sisse astuvad, seetõttu varu alati koju üks pakk tortillasid.

Hakkame siis aga pihta, 5 minutit ja valmis see ongi!

 

Vaja läheb 2 portsjoni jaoks:

*2 ümmargust tortillat ( poes müüakse 6, 12 ja 18 tk pakke, kui sa kõike ära ei kasuta, pane sügavkülma ja kasuta taas hiljem)

*1 tomat

*1/2 paprikat

*pihutäis idusid

*väike jupp suvikõrvitsat

aga võid asendada need komponendid hoopis teiste sulle meeldivate köögiviljadega. Mehhiko traditsioonilises menüüs tehakse seda ka erinevate lihatäidiste ja juustuga.

*100g riivitud juustu, u 50g ühe tortilla jaoks

*maitseks värsket koriandrit ja rohelist sibulat

*praadimiseks pisut õli

Pane pannile pisut õli ja aja pann kuumaks, pane tortilla pannile ja küpseta u 1 minut, vaata, kas on läinud altpoolt pruuniks ja kas tortilla on mõnusasti pehme. Seejärel keera ringi ja hakka teisteltpoolt küpsetama. Samal ajal keera pliidikuumus keskmisele temperatuurile ja laota peale täidis- kõige alla juust, seejärel hakitud köögiviljad ja maitseained. Kui oled u 2 minutit lasnud sel küpseda, siis murra tortilla pooleks kokku ja tõsta pannilt taldrikule.Lase pisut jahtuda, et juust vahelt välja ei voolaks ning lõika pooleks murtud tortilla 4-6- tükiks.

Serveeri soojalt!