article image

Pho ehk Vietnami supp pardiga

07-08-2015   OM Kokaraamat
facebook

Hea Pho valmistamiseks tuleb varuda aega. Aga panus on seda väärt, sest toit tuleb väga maitsev.  Seetõttu võid seda kindlasti suurema koguse valmis teha. Olles proovinud pho'd erineva lihaga teha, siis tuleb tunnistada, et pardilihaga on kõige maitsvam.

 

Vaja läheb:

4 pardikoiba
2 sibulat
5-6 suuremat küüslauguküünt ( või üks terve küüslauk)
1 chillikaun
60g ingverit
2 tähtaniisi
1tl kuivatatud koriandrit
30g suhkrut
2spl kalakastet
1 loomaliha puljongikuubik
3 laimi
värsket koriandrit
100g rohelist sibulat
400g riisinuudleid
pisut oliiviõli
vajadusel maitseks soola, pipart
soovi korral ka münti, basiilikut, idusid

Pane potipõhja tilk oliiviõli ja lisa sinna hakitud sibul, küüslauk ning riivitud ingver ja selle mahl ( kui oma mahla peaks riivimise käigus eralduma). Kui oled sibula-küüslaugu kenasti ära pruunistanud, siis pane potipõhja pardikoivad ( koos nahaga), pruunista mõlemalt poolt ja vala peale ca 1 liiter vett, nii et part oleks vee all. Lisa maitseained- tähtaniisid, koriandripuru, 1/2 chillikauna ( kas tükeldatuna või suurelt, sõltub sinu maitsest). Aja see keema ning seejärel keera supisegu keskmisele tulele podisema 1.5 tunniks. Kui teed seda kaane all, siis ei tohiks vedelik ära auruda, aga aeg-ajalt vaata siiski üle ja kui vaja, siis lisa vett. Seejärel lisa kalakaste ja suhkur, 1 liitrit vett ja veisepuljongikuubik ning lase veel 30  minutit keeda. Seejärel on aeg part potist välja võtta, sest liha on väga pehme ja kipub kondi küljest lahti kukkuma. Katsu kätte saada nii liha, nahk kui luud, puhasta tailiha nahast ja luudest ning sea see ootele. Vahepeal lisa leemele maitset- pigista sisse 1-1.5 laimi, lisa vajadusel soola ja pipart. Haki roheline sibul ja värske koriander, kohe oled lõpusirgel. Pane keema riisinuudlid, need valmivad väga kiiresti, vaata pakendilt, mitu minutit sinu riisinuudlid selleks aega vajavad.  Üldiselt kurnatakse puljong tükkidest priiks, aga mulle meeldib, kui puljong on siiski supilaadne, seetõttu panen mina alati pardiliha tagasi puljonisse ja serveerin seda koos. Kui riisinuudlid on keedetud, siis kurna need ja pane sobivad portsionid supitaldriku põhja valmis. Seejärel vala peale puljong ( kui jätsid liha sisse panemata, siis paiguta ka liha enne puljongi pealevalamist supikausi põhja. Tõsta lauale ka suured laimitükid, piparmünt, hakitud sibul ja koriander, soovi korral idud või midagi muud rohelist, ülejäänud chillikaun hakituna ning iga sööja saab rohelist supile täpselt nii palju lisada, kui ta soovib. Kuigi pho'd nimetatakse supiks, siis meenutab see pigem pajarooga, sest vedelikku pole sugugi nii palju. Traditsiooniliselt süüakse seda pulkadega ning leem juuakse üle kausiääre peale.

Mõnusat vietmanipärast maitseelamust!

Head isu!