article image

Meie suvelemmik: Lõhe pil-pil

07-08-2014   OM Kokaraamat
facebook

Oled väsinud ahjulõhest? Siit tuleb sinu uus lemmikretsept, mis on lihtne ja väga maitsev, sobib nii soojalt kui külmalt, sobib sõltuvalt lisanditest nii eelroaks kui põhiroaks ja valmib vaid 15 minutiga. 

Vaja läheb:

* tükk värsket toorest lõhet ( mul kulus 400g)
*50ml oliiviõli
*20g võid ( mina kasutasin uur Gurmeeklubi karulauguvõid)
*3 supilusikat värsket hakitud koriandrit
*1 laim
*50ml valget veini
*pool chillikauna
*3 küüslauku
*soola, pipart 

 

Valmistamine: Alustame kastmest. Vala oliiviõli potti, lisa sinna võitükk, küüslauguviilud ja chilli. Kui või on sulanud ja kaste on juba peaaegu keemistemperatuuril, siis lisa kastmesse ka valge vein. Pigista sisse ühe väiksema laimi mahl ning kõige viimasena lisa värske hakitud koriander. Lase kastmel keeda vaiksel tulel 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, üldiselt on maitse nii meeldiv ja intensiivne, et otsest vajadust soola-pipart lisada ei ole.

Samal ajal puhasta lõhe ( eemalda luud ning nahk) ja lõika filee 2cm viiludeks. Säti need kenasti taldrikule ootele ja kui kaste on valmis, siis vala tuline õli lõhele peale. Toit ongi valmis serveerimiseks ja küpsusaste on maailma maitsvaim- pealt küpsenud, seest kergelt toores. 

 

Head nautimist!