article image

Soolakesta all küpsetatud Maroko stiilis Eesti koha

02-11-2014   Marmar
facebook

Kalapoest sai  ostetud üks priske kodumaine kohakala ja esimene mõte oli, et sugugi ei tahaks neid soomuseid rookima hakata. Ja sel korral polnud seda vajagi teha, sest tuli palju parem mõte- miks mitte panna terve kala ahju! Nii valmiski marokopäraselt valmistatud soolakesta all küpsenud Eesti koha, mis maitses tõesti väga hästi.

Et teha samasugust kala, läheb sul vaja läheb:

1 kohakala ( u 1.5kg)
paar Eesti sügisõuna
1 punane sibul
1 tsillikaun
3 küüslauku
marineeritud sidrunit ( kui seda pole, võid panna värsket sidrunit)
50g koriandrit
pisut oliiviõli
münti
1 sidruni mahla
200g soola
pipart
1 munavalge

Puhasta vajaduselt kala sisikonnast, pese ja täida see maitsetaimede ja aedviljade seguga, mis sisaldab sibulat, küüslauku, koriandrit, münti, õunu, sidrunit tsillit ja punast sibulat. Valmista sellest nn salat, lisa pisut õli, sidrunimahla ja sega kõik eelpool mainitud komponendid omavahel läbi. Seejärel pane see kala sisse või vahele.  Pintselda kala munavalgega ning kata nii alt kui pealt paksu meresoolakoorikuga. Aseta see pannile ja küpseta ahjust 200C juures u 60 minutit. Sõltuvalt kala suurusest võib ka vähem aega kuluda. Testi küpsust liigutades nahka- kui nahk tuleb kala küljest lahti, on õige aeg ahjust välja võtta.

Head isu!