article image

Kiire, lihtne, tervislik: baklaźaan kitsejuustu kreemiga

10-11-2016   OM Kokaraamat
facebook

Kindlasti oled märganud, et poodides on praegu hea hinnaga ilusaid baklaźaane müügil. Üks kiire ja lihtne roog, mida sellest teha, on grillitud baklaźaan kitsejuustu kreemiga. Selleks, et teha rooga neljale inimesele, läheb vaja:

2 baklaźaani
150ml kitse kreemjuustu ( kui tahad odavamat versiooni, võid teha ka fetajuustuga)
50ml tomatipüreed
seedermänni seemneid
kreeka pähkelid
koriandri pulbrit
soola, pipart, oliiviõli

Kui tahad, või lisada ka teisi oma lemmikuid baklaźaanile- kappareid, oliive, 

Lõika baklaźaanid pooleks, piserda peale oliiviõli, soola, pipart ja koriandrit. Pane need ahju grillireźiimile 12 minutiks küpsema.  Suvisel ajal tuleb veel parem maitse, kui grillid lahtisel tulel.

Samal ajal valmista ette kreemid. Jaga kitsejuustu kreem kaheks- ühele osale lisa tomatipüreed, võid lisada ka hakitud värsket tomatit ja basiilikut- tuleb väga maitsev salsa.  Teine osa jäta valgeks ja lisa sinna kreeka pähkelid. Kui baklaźaan tuleb ahjust, aseta kreemjuustu tutid vaheldumisi baklaźaanile, võid lisada sinna ka erinevat maitserohelist, balsaamikot ja oliiviõli, peale puista seedermänni seemneid.

Söö soojalt ja serveeri näiteks koos röstleiva ja võiga.

Head isu!