article image

Kana- porru pirukas

06-05-2014   OM Kokaraamat
facebook

 

Selle piruka sisu suhtes ei ole mingeid piiranguid- singi, sibula, porgandi, suvikõrvitsa, brokkoli jne jne. Lase fantaasial lennata ja leia oma pere lemmik.

Vaja läheb: 

1 pakk Vilma pitsapõhjapulbrit

200 g küpsetusmargariini

2 muna 

200g vahukoort

1 keskmine porruvars

1 sibul

1 kanafilee

1 paprika

võid praadimiseks ja määrimiseks

sool

pipar

 

 

Valmistamine:

 

 

Sõtku jahusegu sulatatud margarininiga  ühtlaseks massiks. Hoia tainast umbes 10 minutit külmas. Prae kanakuubikud pannil ära ja tõsta kõrvale. Nüüd prae porrulõigud, paprika ja sibul umbes 10 minutit võis. Võta taignast üks peotäis piruka kaunistamiseks.  Suurem osa taignast sõtku võitatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja ning küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit. Klopi munad lahti, lisa vahukoor, jahu ja maitsesta soola ja pipraga.  Pane pirukapõhjale kana ja porru ning paprikasegu. Vala üle koore ja munaseguga. Küpseta umbes 15 min, siis tee väiksemast taignaosast pirukale peale kaunistused ja küpseta veel  10 min. 

 

Head isu!