article image

Vürtsikas karulaugupesto

20-04-2014   Tairi
facebook

Kevadine karulauk on mõnusalt vürtsikas ja pestot tuleks valmistada just nendest esimestest lehekestest enne, kui karulauk õitsema hakkab. Karulauk on tõeline kevadine vitamiinipomm ja sisaldab C-vitamiini sidrunist lausa 10 korda rohkem. Kuna  kuumutamisel kaob enamus väärtuslikust C-vitamiinist on karulaugupesto just parim valmistamisviis sellele kuldaväärt taimele.

Vaja läheb:

100 g karulauku

100 ml oliivõli
70 g riivitud parmesani juustu
1 küüslauguküüs
70 g seedermänni seemneid ( võib kasutada ka kreeka pähkleid)
2 tl sidrunimahla
sool
pipar

Valmistamine:

Rösti pähkel kuival pannil. Pese karulaugulehed ja kuivata köögipaberiga kuivaks.
Saumikseriga peenesta lehed, pähkel, küüslauk ja pool õli kogusest.
Lisa sool, pipar, sidrunimahl ja lisa vähehaaval ülejäänud õli. 
Kõige lõpus sega juurde parmesani juust.

Kasuta kalatoitude juures või määri ciabatta saiale ja maitseb suurepäraselt.

Head isu!