article image

Täidetud munad mitut moodi

16-04-2014   OM Kokaraamat
facebook

 

Täidetud munad on läbi aegade eestlaste pidulaudu ehtinud. Igal perenaisel on oma väike nipp, kuidas neid teha ja ega siin lõplikku tõde olegi. Natukene katsetamist ja timmimist ning igaüks leiab oma.

Koostis

10 keedetud muna

200 g pehmet võid

 

Juustutäidis:

300 g riivitud tahket juustu

soola, pipart ja paprikapulbrit

 

Kalatäidis:

sidruni mahla

karp õlist kurnatud sardiini või

hakitud heeringafileed

1 hakitud sibul

 

Seenetäidis:

hakitud praetud või marineeritud seeni

hakitud sibulat

soola ja tilli

 

Kirju täidis:

hapukoort

sinepit

hakitud peterselli või

estragoni

rulli keeratud vürtsikilu

oliive

 

Kurgitäidis:

peenestatud marineeritud kurki

kaunistuseks mädarõikaga täidetud sinki

 

Suitsuräimetäidis:

natuke majoneesi

hakitud suitsutatud räime

soola, pipart ja kaunistuseks tilli

 

Singitäidis:

200 g hakitud sinki

soola ja hakitud marineeritud kurki

kaunistuseks maitserohelist ja jõhvikaid

 

Maksatäidis:

maksa- pasteeti

kaunistuseks hakitud maitserohelist

 

Valmistamine

Täitmiseks peavad munad olema kõvaks keedetud (9-10 minutit) ja jahutatud. Liiga vara ei maksa neid siiski valmis keeta, sest juba mõne tunni möödudes hakkab rebude ümber tekkima tume viirg.

Poolita munad soovi kohaselt pikuti või ristipidi või tee sakiline sisselõige, mis jätab munavalgele kauni serva.

Võta munakollased välja. Kui on näha, et rebu asub liiga ühel küljel ja munavalge võib puruneda, siis jäta sellesse osasse veidi rebu toeks sisse.

Munakollased hõõru pehme võiga kreemiks ja maitsesta, variante on rohkesti.

Ülaltoodud täidisekogused on arvestatud 10 keedetud muna jaoks. Täidiseained hõõruda pehme või ja munarebuga (v.a. maksatäidis, mil munavalged täidetakse maksapasteediga ning munakollase-või segu pritsitakse pasteedi peale ja ümber).

Kirju täidise puhul aseta täidetud munadele kaunistuseks vaheldumisi kilurull või oliiv.

Head isu!

Okomarket.ee