article image

Suus sulav ploomikook

30-03-2014   Tairi
facebook

Seda kooki teen vist kõige rohkem ja ploomide asemel kasutan seda, mis käepärast või mille hooaeg parasjagu on. Proovi ka rabarberi ja kirssidega.

Vaja läheb:


400-500 g kivideta viilutatud ploome
125 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
natuke soola
2 muna
125 g suhkrut
1 tl riivitud sidrunikoort
2 tl palsamiäädikat
0.6 dl külmpressi oliiviõli
0.6 dl vett

Munad sega suhkruga ja jäta natukeseks seisma (suhkur sulab ja toasoe muna vahustub paremini).

Eemalda ploomidelt kivid ja lõika sektoriteks. Lisa paar supilusikat suhkrut ja jäta seisma.

Soojenda ahi 180 kraadini.

Vooderda 24 cm diameetriga lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga ja määri võiga.

Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga ja nüüd vahusta alles muna suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Lisa oliiviõli, sidrunikoor, vesi ja äädikas ning sega vispliga ühtlaseks.
Lisa jahu ja sega ettevaatlikult tainasse.

Kalla tainas vormi ja  laota peale viljad.

Küpseta, kuni koogisse torgatud tikk jääb puhtaks ja koogi pind on kuldne.

Head maiustamist!