article image

Maailma parima ja lihtsaima lõhe retsept

02-02-2018   Marmar
facebook

Jah nii see on, tegu on tõesti väga hea lõheretseptiga. Vaja läheb ühte ( soovitavalt mitte sabaosa) lõhetükki ( 600g), kuivatatud ja peenestatud koriandrit, 1/4 sidruni mahla, soola ja pipart. 

Eemalda luud, pese fileetükk üle, kuivata ning määri kokku sidrunimahlaga, seejärel pane peale pisut soola, pipart ja umbes 2 teelusikatäit koriandripuru. Pane kala ahju ja küpseta 80C käes 25 minutit. Kuna küpsetamisaeg võib kõikuda tingituna fileetüki paksusest, siis kõige kergem viis kala valmidust testida on see, kui katsud teda noaotsa või tõstmislabidaga äärest naha küljest  liigutada. Kui kala tuleb naha küljest lahti, on see valmis söömiseks. 

Head isu :)