article image

Vanaema kapsarullid

12-03-2014   Tairi
facebook


Eriliselt maitsev ja nostalgiline roog on kapsarullid vanaema retsepti järgi. Meie kodus usaldati neid valmistama ainult vanaema ja seda õigustatult. Nüüd olen proovinud neid mitmeid kordi järele teha ja asi hakkab ilmet võtma. Ju saabub see õige maitse alles koos vanaema staatusega ja sinna on veel aega. Aga harjutamine teeb meistriks.

 

Sellest kogusest saab kuskil 9 kapsarulli.

1 eskmise suurusega kapsapea
400 g hakkliha
125 g riisi
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
peotäis tilli
soola pipart
hapukoort

 

Pane kapsapea suurde potti soolaga maitsestatud vette keema ja eemalda pealmised lehed, kui need pehmemaks keevad. Siis tõsta kapsapea jälle potti ja ja eemalda järgmised lehed, kui need pehmed. Mina lõikan lehe keskelt rootsu natukene noaga õhemaks, nii on mugavam rulle keerutada.
Keeda riis soolaga maitsestaud vees pehmeks ja kuumuta pannil õli ja prae seal hakitud sibul  ja küüslauk ning hakkliha. Maitsesta soola, musta  pipraga ja lisa hakitud till.
Tõsta 2-3 spl täidist kapsalehele, tõsta küljed täidise peale kokku ja kera rulli. Tõsta rullid ahjuvormi ja  kata võitükikestega, vala vormi põhjale veidi keevat vett. Mõne aja pärast võid lisada ka hapukoort , nii saad rullidele ka kastme. Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit.

Head isu!