article image

Puraviku risotto

08-02-2014   Tairi
facebook

Minul kukub risotto alati erinevalt välja. Aga maitsev ja toitev kõhutäis on ta alati. See on ka üks nendest tänuväärsetest roogadest, kus võib oma fantaasial vabalt lennata lasta ja kasutada täpselt neid maitseid, mis meeltmööda.

Vaja läheb:

160 g risottoriisi
100 ml kuiva valget veini
100 g kuivatatud puravikke
30 g sibulat
30 g parmesani juustu
30 ml rõõska koort
0,5 l puljongit
15 ml oliiviõli

Paras peotäis rohelist salatit kaunistuseks

Kuidas valmistada:
Pane kuivatatud seened mõned tunnid enne vette likku. Alusta tûkeldatud sibulate praadimisega õlis, lisa kurnatud seened ( jäta osa vedelikku alles), lisa riis ja kuumuta segades veel veidi. Lisa vein ja sega kuni vein on riisi imendunud. Lisa osade kaupa puljong (olen kasutanud ka natuke seeneleotus vedelikku, et tugevamat maitset ja värvi saada). Aeg-ajalt segades kuumuta kuskil 15 min, kuni vedelik on imendunud ja riisiterad on parajalt pehmed (vaata, et pudruks ei läheks). Nüüd lisan koore ja riivin hulka ka parmesani ja segan korralikult läbi. Maitsestan soola ja pipraga. Tõstan  risotto salatipadjale ja tõmban juustunoaga parmesanilaastud peale.