article image

Suvikõrvitsavorm (kalkunilihaga)

26-01-2014   OM Kokaraamat
facebook

See vormiroog meenutab natuke nii välimuselt kui maitselt lasanjet, aga on kordades tervislikum. Vaja läheb:

2 keskmist suvikõrvitsat
350g kalkuni stroganovi  ( aga võib kasutada ka hakkliha)
1 küüslauguküüs
1 sibul
100ml piima
150ml jogurtit või 100ml toorjuustu
100g juustu ( parim oleks kõva kitsejuust, aga võib olla ka muu juust)
köögiviljapuljongit
paprikapulbrit
1spl jahu 

Haki sibul ja küüslauk ning prae need õliga läbi, seejärel lisa pannile hakitud liha või hakkliha. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel tee valmis kaste. Selleks vala kokku jogurt (toorjuust) ja piim, lisa 1spl paprikapulbrit ning 1/2 köögiviljapuljongi kuubikut, mis on lahjendatud väheses kuumas vees ( maksimaalselt 50ml). Et kaste oleks paksem ja aitaks rooga paremini siduda, siis sega 1 spl jahu 2spl külmas vees ja lisa ka see jogurtikastmesse. Pane kaste keskmisel tulel pliidile ning aja soojaks seda ühtlaselt segades. Vahepeal pese ja viiluta suvikõrvits pikkupidi õhukesteks viiludeks. 
Võta välja küpsetusvorm, mille põhi kata õhukeselt ja ühtlaselt kastmega, seejärel kata põhi kahekordse kihina suvikõrvitsaviiludega, mis kata omakorda ühtlaselt lihakihiga. Selle peale vala pool kastmest ning kata ülejäänud suvikõrvitsaga. Vala selle peale ülejäänud kaste ning kata see riivitud juustuga. Pane roog ahju ja küpseta 180c käest umbes 20 minutit. Kui tahad, et suvikõrvits oleks täiesti pehme, siis võid ka 5 minutit kauem küpsetada. Kui vaja, siis lisa lõpuks paar minutit grillireziimi, et juust läheks pealt kuldpruuniks.

Head isu!