article image

Tšahhohbili ehk Gruusia kanahautis

25-01-2015   Tairi
facebook

 Tšahhohbili  (Vürtsine Gruusia kanahautis)

Ei tasu ehmuda keerukate nimedega vürtsidest, kui need kõik olemas, siis on see üks lihtsamaid roogi, mida ma olen valmistanud.
Mul on komme ikka reisidelt maitsevürtse kaasa osta aga tegelikult on kõike ka Eestis saada. Hea varu tuleb kasuks, kui tahad hetkelise isu ajendil midagi erilist valmistada. Mind lihtsalt lummavad aromaatsed vürtsiletid ja ilma uue pakikese või purgikeseta ma sealt üldjuhul ei lahku.
Minu vürtsikogu aitas mind ka seekord hädast välja.

Vaja läheb:
1 kg kana poolkoibi
2 suurt sibulat
5 tomtit (võib panna ka purustatud tomatite konservi)
4 küüslaauguküünt
1 dl punast veini
1dl puljongit
1 tl Cayenne´i pipart
1 tl purustatud koriandriseemneid
1 tl kurkumit
3 loorberilehte
õli
soola
pipart
Palju maitserohelist
Pakkuda riisiga

 


Võta üks suurem ja paksu põhjaga pott. Vala sorts õli ja pruunista seal kanatükid ilusti pruuniks.
Tõsta kana kõrvale ja pane potti tükeldatud sibul ja küüslaauk. Lisa Cayenne´i pipar, koriander. Lase natuke pehmeneda.
Nüüd tõsta kana potti tagasi, lisa tomatid, puljong, vein ja loorber. Maitsesta soola ja pipraga.
Pane kaas peale ja jäta vaiksel tulel kuskil 40 min hauduma aeg-ajalt segades.
Keeda kõrvale riis.
Ja valmis ta ongi. Serveeri riisi ja ohtra rohelisega.
Mõnus ja toetav talvine suutäis.