article image

Lihtne ja maitsev panna cotta

21-01-2014   Tairi
facebook

See on meie pere vaieldamatult lemmik magustoit. Imeliselt maitsev oma lihtsuses.


Koostisained:
400 ml vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 lehte želatiini
1 vanillikaun

Kaste:
Hapumat moosi
10 ml värskeltpressitud sidrunimahla

 

Leotage želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Lõika vanillikaun pikuti pooleks ja eralda seemned. Vala koor, suhkur,vanillisuhkur kastrulisse ja lisa vanillikoor ja seemned ja kuumuta keemiseni ( võib kasutada ka vanilliekstrakti aga need väikesed mustad täpikesed magustoidu põhjas räägivad selle kvaliteedist iseenda eest).  Võta zelatiinilehed veest ja pigista liigne vesi välja ja sulata koores segades ära.Võta valillikoor välja ja vala kreem magustoidukaussidesse ja pane külmikusse umbes 2 tunniks.
Kastet võib teha nii värsketest marjadest, kui ka hapumast moosist.
Mina lisan moosile sidrunimahla ja püreestan ära.

Ja nüüd käin tavaliselt juba peale poole tunni möödumist panna cottat piilumas, ega ometi juba tahenenud ei ole. Kannatlikkus ei ole minu voorus kunagi olnud. Eriti, kui tegemist on pnna cottaga.