article image

Hummus- ideaalne leivamäärdeks ja dipikastmeks

20-01-2014   Tairi
facebook


See aasiapärane määre on minu viimse aja lemmik.
Mõnus kiire valmistada ja mõnus amps nälja kustutamiseks, näiteks näkilevaga.
Meie pere kasutab leivamäärdena, kui ka tapaselauale dipikastmena.
 
vaja läheb:
400 g kikerherneid
2 spl tahinit
4 spl sidrunmahla
2 küüslauguküünt
oliivõli
soola
pipart
cayenne´i pipart

Kikerherneste konservist kurna vedelik välja ( jäta natuke vedelikku alles ja lisa, kui lõpptulemus liiga paks tundub) ja püreesta koos küüslaauguga ära.
Lisa tahini, sidrunimahl, sool, pipar ja sortsuke oliivõli. Püreesta veel, kuni muutub ühtlaseks ja siidjaks.
 Pane kaussi, kalla peale sortsuke oliivõli ja raputa peale cayenne´i pipart.