article image

Lihtne ja värske pasta kana ja paprikaga

27-12-2013   OM Kokaraamat
facebook

Mina kasutan pasta tegemisel vaid Rimi värsket pastat, see on tõesti Eestis müüdavatest parim. 

Värsket pastat tuleb keeta 6 minutit, seejärel kurnata ja lusikatäie oliiviõliga õrnalt läbi segada. Ka kanatükkide praadimisel kehtib üks oluline reegel- neid ei tohi pidevalt liigutada. Kana tasub praadida suurema tükina ning   kummaltki poolt  3-4 minutit. Sel viisil jäävad kõik mahlad kana sisse ning kana on hõrk ja pehme. Maitsesta kana soolaga.

Et pasta oleks tervislik toit, tasub seda süüa koos värskega, mida võiks olla toidukogusest umbes pool.  Mina lisasin paprikat, küüslauku ja murulauku, mille panin värskelt pasta ja kana hulka. Kui tunned, et pasta on liiga kuiv ja oled harjunud sööma kleemiseid kaloripomme, siis pane pastale koorekaste asemel sidruni-oliiviõlikastet. Selle valmistamiseks pigista veerandi sidruni mahl 4 spl oliiviõli sisse, maitsesta soola ja pipraga ning lisa tsillitükke.

 

Maitseb hästi ja värskelt nagu Itaalias! Head isu!