article image

Parima pisarakoogi retsept

11-09-2015   OM Kokaraamat
facebook

Siin tuleb meie pere lemmikkoogi retsept, mis on pärandatud edasi vanaema poolt. Koogi jaoks läheb vaja järgmisi komponente:

500g muretainast
400g tavalist kohupiima ( mitte kreemi)
7 muna
1tk vaniljasuhkrut
300g suhkrut
2spl hapukoort

Pane ahi soojenema ja soojenda 200C-ni. Sõtku muretainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja pane koogipõhi 15 minutiks ahju küpsema. Samal ajal valmista ette kohupiimatäidis. Selleks tuleks kokku segada kohupiim, munakollased, 150g suhkrut, vaniljesuhkur ja hapukoor. Võid segamiseks kasutada mikseri abi, tuleb mõnus vahune aga tugev täidis. Kui põhi on 15 minutit küpsenud, võta pann ahjust välja ning vala põhja peale kokku segatud kohupiimatäidis. Pane kook uuesti ahju ning lase sel küpseda 15 minutit.

Samal ajal valmista ette munavalge- klopi see ühe lusikatäie suhkruga vahule ja siis hakka lisama vähehaaval ülejäänud suhkrut ( kokku 150g), et munavalge muutuks hästi kõvaks ( kui keera kausi teistpidi, siis see endiselt seisab kausis).  Võid lisada kohe alguses ka pisut sidrunihapet- see aitab munavalgel kõvemaks minna. Et koogi peale tekiks pisarad, siis ei tohi suhkur munavalge sees täielikult ära sulanud olla, seetõttu tuleb katet väga täpselt valmistada ning silmas pidada just seda, et suhkrut tuleb lisada vähehaaval ning vaht peab olema täiesti kõva.

Seejärel võta kook ahjust ning kata see  munavalgevahuga asetades lusikaga munavalge tupsusid üksteise kõrvale ja katte ära kogu koogi.

Kanna munavalgevaht õrnalt koogile ning küpseta 200 kraadi juures veel 8-9 minutit. Kui kook hakkab õrnalt kuldpruuniks tõmbuma ja beseepinnale hakkavad väikesed mullid tekkima, siis on õige aeg kook ahjust välja tõsta. Lase koogil enne lahtilõikamist jahtuda ning lõika kooki märja noaga.

 

Head isu!